Moden afspejler tiden, det er vel netop derfor det kaldes mode – noget der er moderne og følger med tiden. Det gjaldt også under 2. Verdenskrig, hvor moden også var levende, selv om vi måske tænker, at den har været grå og trist. Men folk havde brug for at vise kreativt design også under krigen, og moden blev også brugt til at vise modstand mod den tyske besættelsesmagt.

Genbrug er blevet moderne i dag, men det var det så sandelig også under 2. Verdenskrig. Man kunne nemlig ikke få nyt stof og andre materialer, så alt skulle bruges, til det ikke kunne holde sammen mere. så små søskende overtog de stores tøj, kjoler blev syet om, og der blev syet tøj af nye materialer som celluld, og der blev lavet sko af rødspætteskind – alt kunne anvendes.

Farvemæssigt var det meget populært at sy tøj, hvor man brugte farverne rød, blå og hvid. Det var nemlig de farver, som det engelske luftvåben Royal Air Force brugte, og dermed kunne man signalere, at man var imod tyskerne. Tøjet blev et vigtigt symbol i bestræbelserne for at vise, hvilken side i krigen man støttede.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient