Benedikte Utzon er en dansk modedesigner, som blev uddannet fra Margretheskolen i 1988. Hun er født og opvokset i Aarhus og kommer fra en jødisk bundtmagerslægt. Hun grundlagde sit firma Benedikte Utzon A/S i 1995, og sideløbende har hun arbejdet som chefdesigner for modefirmaer som Yin Yan og Dranella, ligesom hun også er kendt for at lave grønlandske sælskindspelse og smart tøj til kvinder med kurver. Benedikte Utzon er kendt for sit åbenlyse talent, og hun havde fra begyndelsen fuld fart på karrieren, hvor hun designede elegante og stilfulde kollektioner, fremstillet af naturmaterialer med feminine linjer og et råt udtryk. Den store succes endte dog med en konkurs i 2012. I 2016 mistede hun desuden retten til at anvende sit eget navn i erhvervsmæssig sammenhæng. Det var et chok for hende, men hun har sidenhen rejst sig igen, og i dag sælger hun sit tøj fra fysiske butikker i København og Skagen samt i sin webshop online.

Drømmen om at blive designer

Drømmer du om at blive designer ligesom Benedikte Utzon, så kræver det først og fremmest en uddannelse, som du kan få enten i Danmark eller udlandet. Når du er færdiguddannet, kan du få ansættelse i et modehus, eller du kan vælge at starte op for dig selv. Det kræver dog noget startkapital, hvis du gerne vil være designer i eget hus, men i så fald kan du ansøge om et favorabelt erhvervslån hos Qred.com til at komme i gang for.

Vigtigt med gåpåmod

Som barn ville Benedikte Utzon være skuespiller og ikke designer. Hun skiftede dog mening og har skabt mange flotte kollektioner. Livet som designer er dog ikke bare glamour, modeshows og champagne. Det er hårdt arbejde fra tidlig morgen til sen aften, og det kræver dedikation, talent og viljestyrke at slå igennem som designer. Man kan helt sikkert lære noget af at arbejde for andre modehuse, før man kaster sig ud i at drive sin egen modevirksomhed, og man skal have masser af drive. Men det er også fedt, når det lykkes, og man får succes med at sælge sine tøjkollektioner.

Kreationer til de kongelige

Benedikte Utzon har i sine mange år som designer også kreeret kjoler til de kongelige. Dronning Margrethe, grevinde Alexandra og kronprisesse Mary har alle haft glæde af at gå med smukke kjoler, som er designet af Benedikte Utzons talentfulde hånd. Hun har desuden opnået international anerkendelse i modeverdenen og vundet den prestigefyldte Smirnoff International Fashion Award. Vil du gerne købe noget af designerens lækre kvalitetstøj, så kan du fx købe et tørklæde eller en striktrøje, som helt sikkert vil holde dig varm henover foråret.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient