Margit Brandt (1945-2011) var en markant dansk modedesigner, der allerede som ganske ung tegnede og var optaget af mode. Hun kom ind på Margrethe-skolen allerede som 15-årig, og 3 år senere var hun lederuddannet. Efterfølgende uddannede hun sig som designer på Københavns Tilskærerakademi. En del af hendes uddannelse er desuden foregået i Paris hos Louis Feraud og Pierre Balmain. Som 20-årig – i 1966 – startede hun firmaet B-age sammen med sin mand Erik Brandt.

Dansk og internationalt gennembrud

Margit Brandt var den kreative designer i firmaet, imens Erik Brandt tog sig af den forretningsmæssige del. De åbnede filialer i mange lande, bl.a. Schweiz, Hong Kong og Japan, og Margit Brandts design omfattede både dametøj, boligtekstiler, pelse og smykker, og Brandt fik stor succes i 1970’erne, hvilket også førte til, at parret i 1981 åbnede Brandt’s American Inc. I New York. Parret har desuden været involveret i restaurant og hoteldrift med Brandts Pakhus og Skovshoved Hotel.

Revolutionerede den danske modeverden

Margit Brandt opnåede stor international succes og anerkendelse for sit tøjdesign, boligtekstil og smykker, som var elegant og enkelt designet i tidens modefarver. Kollektionerne havde et ungdommeligt look, som var meget efterspurgt. I det hele taget er der mange, som gerne vil beholde deres yngre look i længere tid, og hvis man fx lider af hårtab, så kan man få professionel hjælp hos https://nordichair.com/da/prp/ til at få en ny hårpragt. Margit Brandt formåede at revolutionere den danske modeverden, og kombinationen af at have talent og en grundig uddannelse gjorde, at hun opnåede ikonstatus. Især hendes læreår i Paris som modedesigner (1964-65) var med til at forme hendes måde at tænke kreativt på, når hun designede tøj.

Uniformer til OL og Flyvevåbnet

Margit Brandts tøjkollektioner omfatter også OL-uniformer (1988 og 1992), ligesom hun også har designet Flyvevåbnets gallauniform (1998). I 2006 modtog hun Guldknappen, som er Alt For Damernes designpris. I 2007 blev Margit Brandt Ridder af Dannebrog. Hun døde i 2011 efter længere tids sygdom.

I 2005 blev en række af Margit Brandts kollektioner relanceret i samarbejde med den ene af hendes to døtre, Julie Brandt Dam. Her re-designede man tøj fra 1960’erne og 1970’erne.

Elsket af pressen

Margit og Erik Brandt var elsket af pressen, som skrev om dem og deres liv uge efter uge. De stillede gerne op og åbnede deres hjem, så offentligheden kunne følge med i deres kulørte liv og fester. Vil man gerne vide mere om ægteparret Brandt, kan man læse erindringsbogen, som Erik Brandt har skrevet. Det gav opmærksomhed omkring dem og deres forretning, men der er ingen tvivl om, at Margit Brandt med sit store talent og sin håndværksmæssige kunnen var blevet en stor designer, uanset pressens skriverier eller ej.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient