Efter 2. Verdenskrig havde folk brug for noget modetøj, der kunne signalere fest og farver uden at flyve helt til skyerne i sprudlende former og faconer. Vi kunne stadig huske krigen, så alvoren havde ikke helt forladt os.

Svaret på folks ønsker kom den franske designer Christian Dior med. Han lancerede i 1947 en kollektion, der kaldtes Corolle, og den blev af redaktøren på det berømte magasin ‘Harper’s Magazine’, Carmel Snow, straks kaldt ‘New Look’ som signal om, at her kom der noget nyt på banen, som man skulle lægge mærke til. Det var enkelt tøj, stiligt og alligevel muntert og festligt.

Christian Dior blev født i Normandiet i Frankrig i 1905 og døde i 1957 i Italien. Christian Dior sagde selv, han designede ‘blomsterkvinder’ – det skyldtes hans evne til at arbejde med figurer og silhuetter, hvor kjolerne og dragterne havde skarpe skuldre, barmen blev fremhævet og formerne hos kvinderne, der bar tøjet, blev fremhævet. Mange kan sikkert huske tegninger af designs, der netop fremhæver disse skarpe og silhuetprægede designs.

Huset Dior eksisterer stadig og var et meget stor foretagende i Christian Diors tid. Det var etableret i 15 lande og havde flere en 2000 medarbejdere.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient