Naja Munthe er en dansk designer, som er uddannet fra Designskolen i Kolding. I 1994 etablerede hun modevirksomheden Munthe plus Simonsen sammen med Karen Simonsen, som hun kendte fra studieårene i Kolding. I 1995 lancerede de deres første kollektion, og deres smarte tøj i storby boheme-stil, som var en blanding af råt og luksuriøst, var vældig populært langt ind i 00’erne. Naja Munthe og Karen Simonsen blev kåret som Årets Erhvervskvinde i 2004 af Veuve Clicquot, og de vadede i det hele taget i succes. Men i 2006 fik de økonomiske problemet, og firmaet gik midlertidigt i betalingsstandsning. I 2009 overtog Naja Munthe hele virksomheden, som blev relanceret under navnet Munthe i 2014.

Munthe version 2.0

Naja Munthe gjorde sig igen positivt bemærket under modeugen i 2019, hvor hun viste, at hun stadig er frontløber på den danske modescene og kan designe tøj med et mere kantet look, end det som Munthe plus Simonsen var kendt for i sluthalvfemserne og startnullerne. I modebranchen og blandt modejournalister taler man ligefrem og en Munthe version 2.0. Naja Munthe er en ambitiøs designer og forretningskvinde, som hele tiden sætter nye mål for sig selv og for virksomheden, og dermed holder hun sit brand aktuelt. Der er ikke tid til at hvile på laurbærerne.

Stor æstetiker

Naja Munthe er kendt for at være en stor æstetiker, også privat, hvor hun indretter sit hjem med smukke ting. Hvis du ligeledes har en æstetisk sans, så kan du hænge skønne farverige Plakater op i rammer på væggen i din stue, som understreger din personlige stil.

Hvad karakteriser Naja Munthes design?

Naja Munthe har alle dage været glad for farver og print, så det er tøj, man lægger mærke til i gadebilledet. Hvor det før i tiden var boheme-stilen, som var Munthe plus Simonsens signatur, så er Munthes tøjkollektioner i dag præget af at være sporty, dristige og også med et ungdommeligt look. Hun lægger også vægt på, at tøjet skal være nemt at tage på og af i hverdagen – det skal ikke være besværligt, hvis man har travlt og skal hurtigt ud af døren. Hun henter inspiration til sine print alle muligheder steder, både i Danmark og på rejser i udlandet. Det er ikke kun tøj, som inspirerer hende, det kan også være bestemte mønstre på viskestykker eller et murstenshus. Naja Munthes design appellerer til kvinder i mange aldrig, lige fra teenageren til pensionisten. Men det er kvinder, som lægger vægt på lækkert kvalitetstøj og som kan lide farver og print.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient