Anna Wintour er chefredaktør for Vogue, og det har hun efterhånden været i mere end 30 år. Wintour er en ikonisk personlighed i modeverden, som er kendt for det perfekte pagehår og de store sorte solbriller hun altid går med. Men hvor meget ved du egentligt om Vogue?

Har du flere problemer end Vogue?

Det er blevet populært at indrette med modebøger og plakater derhjemme. Her får du mulighed for at tilføje et elegant og moderne tvist til indretningen. På https://www.bga.dk/ kan du købe en sjov plakat med teksten “More issues than vogue”, som er et ordspil på engelsk.

Ordet “Issue” dækker både over udgaver af fx magasiner som Vogue, samt problemer. Skulle det være tilfældet må det være mange problemer, da Vogue har eksisteret siden 1892 og udkommer 12 gange om året nu til dags.

Ordspillet er endda blevet endnu mere relevant på det seneste, da modemagasinet er blevet kritiseret for manglende diversitet, og det arbejder de på at rette op på.

Har du set filmen om modedronningen fra Vogue?

Måske minder modedronningen Anna Wintour dig om en bestemt person, som du ikke kan sætte en finger på. Det kan vi hjælpe med. Historien går på at Anna Wintour er inspirationen til Meryl Streeps rolle i filmen The Devil Wears Prada. Har du endnu ikke set den film er det en klassiker, der altså også kan give dig mere indblik i hvordan arbejdsgangen måske er hos Vogue.

Hvilke danske kvinder har været på forsiden af Vogue?

De danske modeller elsker naturligvis også Vogue. Renée Toft Simonsen, som også er kendt for at have været gift med Thomas Helmig, har været på forsiden af den amerikanske udgave af Vogue fire gange i firserne. Derfor er hun den dansker, som har været på forsiden af det berømte magasin flest gange. Helena Christensen har ligeledes prydet forsiden på modemagasinet. Der har hun været to gange indtil videre.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient