Du har formentlig lagt mærke til, at vi i høj grad bliver eksponeret for velformede kroppe på diverse medier – særligt de sociale medier. Det er på mode at være i form, og der er endda konkurrencer, hvor en veltrimmet krop bliver vurderet og belønnet for at have den bedste fysik.

God form handler om mere end æstetik

Selvom de fleste af os drømmer om en veltrimmet krop, handler det ikke kun om det æstetiske udtryk, hvis man gerne vil i form. Der er en hel række sundhedsmæssige fordele ved at være i god form og holde sig aktiv. Det reducerer blandt andet sandsynligheden for at komme til at lide af metaboliske sygdomme og livsstilssygdomme såsom åreforkalkning, forhøjet blodtryk og diabetes. Det anbefales desuden, at voksne er aktive mindst 30 minutter hver dag, mens børn gerne skal være aktive i mindst en time om dagen. Du behøver ikke at have en veltrimmet krop for at have en sund og velfungerende krop, så længe du holder en stabil og ikke for høj vægt, og dine blodprøver ser fornuftige ud.

Hvordan kommer man i god form?

Har du et ønske om at komme i form og eventuelt sænke din fedtprocent, er de to vigtigste faktorer, du skal kigge på, din kost og din daglige fysiske aktivitet. Du skal sørge for, at du indtager næringsrige produkter, der forsyner din krop med de nødvendige næringsstoffer. Det er desuden vigtigt, at du spiser en varieret kost, så du får tanket op med forskellige vitaminer, mineraler og makronæringsstoffer. I henhold til fysisk aktivitet kan du være aktiv på mange måder. Du behøver ikke tage i fitnesscentret og træne for at være aktiv. Al aktivitet tæller, selv rengøring og andre huslige pligter. Du kan også træne derhjemme med en smule udstyr såsom en håndvægt og andre små redskaber, der kan booste din træning. En daglig gåtur kan tillige bidrage positivt til din sundhed, og det vil tilmed give dig frisk luft.

Hav fokus på dig selv

Hvis du gerne vil i bedre form, er det vigtigt, at du fokuserer på dig selv og sætter realistiske mål. Du bør ikke sammenligne dig med andre, da alle kroppe er forskellige, og vi lever vores liv på vidt forskellige måder. Dette gælder i særdeleshed, når du benytter dig af sociale medier, hvor du i høj grad kan blive eksponeret for veltrænede kroppe.

Der er ikke en magisk formel, der passer til alle. Du er nødt til at foretage ændringer, der er holdbare, og som passer til den måde, du lever dit liv på. Hvis du har brug for hjælp til at få de rigtige værktøjer til at ændre på dine vaner mod at leve en sundere livsstil, kan du søge råd hos både diætister og personlige trænere, der kan give dig personlig vejledning, der tager udgangspunkt i netop dig.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient