Mads Nørgaard – eller Mads Mathias Nørgaard, som han rettelig hedder – har slået igennem som tøjdesigner i både Danmark og udlandet.

Han har rødder i tøjets verden, fordi hans far, Jørgen Nørgaard, i mange år drev tøjforretningen Nørgaard på Strøget, beliggende på Strøget i København. Men det skulle ikke være tøj, der blev Mads Nørgaards første valg. Han valgte nemlig at uddanne sig inden for de samfundsvidenskabelige uddannelser og inden for litteraturvidenskab.

Alligevel skulle tøj hurtigt blive hans skæbne. I 1986 åbnede han sig egen forretning også i strøgkvarteret i København, nærmere bestemt på Amagertorv, og dermed var grunden lagt til også selv at begynde at designe tøj.

I modsætning til så mange andre designerede valgte Mads Nørgaard fra begyndelsen at satse på designertøj til mænd, men i 1996 kom der også en kollektion rettet mod piger ind i billedet. Kunderne findes i det meste af verden med fokus på Europa, USA og Japan.

I modsætning til designere som Erik Mortensen og hans læremester Holger Blom, Jørgen Beder med flere er der hos Mad Nørgaard tale om design af det, vi nogle gange lidt nedladende kalder stangtøj – altså ikke haute couture, men serieproduceret tøj, som retter sig mod den almindelige forbruger. Mads Nørgaard tøj betegnes ofte som tidløst med et klassisk snit, og det er tøj, som de fleste vil finde sig godt tilpas i; moderne og alligevel klassisk.

Mads Nørgaard har som en af de første taget digitale præsentationer af sine kollektioner til sig. Hans lavede således allerede i 2007 en film, der præsenterede hans designs via denne kanal frem for rent fysisk. Han arbejder også som gallerist og har desuden udstillet sine designs i andre galleristers lokaler.

johanne

Author johanne

More posts by johanne
salient